favicon dsmm feb 2023

5 tips voor meer waarde op social media

Tip 1: Lever ENORM veel waarde

Je kennis delen is echt niet hetzelfde als alles zomaar plompverloren weggeven.
Als je informatie deelt, veel uitlegt en vertelt wat je doet, zien je volgers dit. Ze horen wat je allemaal te vertellen hebt, en denken: ‘Jeetje, als ze dit allemaal gratis weggeeft, zal haar betaalde training wel héél waardevol zijn. Dat moet wel tof zijn!’

 

Tip 2: Wees to-the-point

Wees to-the-point wanneer je een social media post maakt. Mensen lezen vaak het eerste stukje, zorg dus dat ze nieuwsgierig blijven om door te lezen. Lange lappen tekst worden niet altijd goed gelezen op social media, maar dat geldt niet voor iedereen. Probeer het eens uit, kijk waar je interactie met je volgers maakt.

Bonustip: maak een lijstje met 3 tips om… beter in je vel te zitten/ je ochtend fris en vrolijk te beginnen/ enz.

 

Tip 3: Gebruik je naam in je hashtagsstrategie

Hashtags – je weet wel, die gekke kriebel (#) – worden veel gebruikt op Instagram. Een superhandige tool. Je kunt er namelijk mee zoeken én mee gevonden worden. Denk dus goed na welke hashtags je gaat gebruiken. Je eigen naam gebruiken is slim, het zorgt voor een persoonlijke hashtag. Zo kunnen mensen je niet alleen gaan volgen via je account, maar ook via je hashtag en zien ze meer van jou!

 

Tip 4: Laat mooie foto’s maken door een fotograaf

Je volgers willen jou zien! Ze willen weten wat je doet, waarom je doet wat je doet en wie je bent. Volgers zijn nieuwsgierig. En vergeet niet: niet iedereen ziet elke posts die je plaatst, post daarom regelmatig.

 

Tip 5: Maak een selfie 🤳

Ja! Doen, of toch niet? Ze passen misschien niet bij het uiterlijk van je tijdlijn en hebben een andere filter dan de foto’s van je fotograaf. Dat geeft een andere look en feel. Een tip voor eenheid: wist je dat Instagram heel veel filters heeft? Wat ik zelf heel handig vind, is om vooraf alle afbeeldingen die je de komende periode wil gebruiken in één map te zetten. Zo zie je snel welke afbeeldingen uit de toon vallen, en kan je er nog even een filtertje overheen gooien. Zo hebben ze dezelfde look en feel als de rest van je tijdlijn.

 

BONUSTIP!

Check je gegevens op je socials eens. Dit klinkt misschien als een open deur, maar zijn al je gegevens nog up-to-date? Je moest eens weten hoeveel bedrijven hun gegevens maar half hebben ingevuld. Jammer toch? Je wil tenslotte professioneel overkomen.

Ben je wel toe aan meer tips en tools over hoe je jouw social media slim kunt gebruiken voor je bedrijf op een manier die bij jou past? Doe dan mee met de Masterclass: Slim omgaan met social media.

 

Meer info over de masterclass lees je hier!

 

Meer lezen