8 Onmisbare Tips voor Succesvol Online Ondernemen 

Wil je weten hoe je je bedrijf online kunt laten floreren? Na het lezen van dit blog heb je de juiste mindset, tools en strategieën om je doelen te bereiken zonder jezelf te verliezen in de hectiek van alledag.

1. Kom Authentiek Over

Wees jezelf. Mensen kopen van mensen, niet van bedrijven. Laat je persoonlijkheid doorschemeren in je communicatie en interacties. Echte verhalen en oprechte communicatie bouwen vertrouwen en loyaliteit op bij je klanten. Veel ondernemers verschuilen zich achter hun producten, maar onthoud: mensen willen jou zien! Begin simpel: plaats eens een foto van jezelf op Instagram en maak persoonlijk contact met je volgers.

2. Omgeef je met gelijkgestemde ondernemers

Een netwerk van gelijkgestemde ondernemers is inspirerend en motiverend. Ze begrijpen je uitdagingen en bieden waardevolle inzichten en ondersteuning. Neem afscheid van mensen die je energieniveau laten kelderen – zij remmen je af. In november 2021 ontdekte ik het Mastermind systeem van Jeanet Bathoorn. Dit netwerk heeft mijn ondernemersreis enorm verrijkt en ik faciliteer nu zelf groepen voor Jeanet.

“Neem afscheid van mensen die je energienivea laten kelderen - zij remmen je af” – Linda

3. Gebruik software die online betalingen vereenvoudigt en omzet verhoogt

Laten we eerlijk zijn: een soepel betalingsproces is essentieel voor je online succes. Na jaren gebruik van WooCommerce, ben ik overgestapt naar Kennis.shop. Waarom? Omdat Kennis.shop niet alleen betalingen vereenvoudigt, maar ook je omzet aanzienlijk kan verhogen. Klinkt goed, toch?

Een frictieloze ervaring is daarin de gamechanger. Parsifal van Kennis.shop legt uit waarom dit zo cruciaal is: ‘Een frictieloze ervaring kan je omzet aanzienlijk verhogen!’ Kennis.shop is vergelijkbaar met Plug&Pay, maar wat mij over de streep trok, was de community van gelijkgestemde ondernemers. Parsifal en Kars van Kennis.shop begonnen in 2022 en hebben sindsdien een platform ontwikkeld waar je klanten moeiteloos kunnen betalen met iDeal of andere betaalmethoden.

Als gebruiker van Kennis.shop ben ik zeer tevreden over de gebruiksvriendelijkheid. Laten we eerlijk zijn: wie heeft er tijd om uren te besteden aan het uitzoeken van complexe systemen? Ik niet. Dit is een betaalpagina van mij. 

Nu komt het mooie: als partner van Kennis.shop kan ik je met de code: VIASOCIALMEDIAMIEP 25% korting bieden als je met mijn code koopt. Ja, dit is affiliate marketing. Dat betekent dat ik geld verdien aan jouw aankoop, maar jij krijgt ook 25% korting. Dit krijg je niet als je direct bij Kennis.shop koopt. Win-win, toch? Wil je kennismaken met Kennis.shop en kijken of dit wat voor jou is? Parsifal geeft regelmatig live demo’s waar je vrijblijvend kunt aansluiten. Hij laat je zien wat Kennis.shop is en hoe het jou kan helpen.

4. Ontdek jouw eigen manier van marketing

Marketing is niet one-size-fits-all. Experimenteer en ontdek wat het beste bij jou en je doelgroep past. Blijf leren en pas je strategieën aan om consistent nieuwe klanten aan te trekken en bestaande klanten te behouden. Lees meer hierover in mijn andere blog: Hoe krijg ik meer klanten met Instagram?

5. Zorg goed voor jezelf

Balans tussen werk en rust is cruciaal. Luister naar je lichaam en neem de tijd om op te laden. Zelf geef ik mijzelf regelmatig Reiki, mediteer ik dagelijks en gebruik ik een Flowee spijkermat om lekker in mijn vel te zitten. Meer over de Flowee spijkermat. 

6. Automatiseer repetitieve taken

Automatisering kan je veel tijd besparen. Gebruik tools zoals Zapier of plan je Instagram berichten met tools als Later, Metricool of Instagram zelf. Hierdoor kun je je focussen op de kern van je bedrijf.

7. Investeer in persoonlijke en professionele groei

Blijf jezelf ontwikkelen met trainingen, cursussen en workshops. Investeer in coaching of mentoring om je vaardigheden te verbeteren en nieuwe perspectieven te krijgen. Een groeiende ondernemer is een succesvolle ondernemer.

8. Wees Flexibel

De online markt verandert voortdurend. Pas je strategieën aan en omarm nieuwe trends. Flexibiliteit stelt je in staat om snel te reageren op veranderingen en kansen te grijpen. Dit betekent niet dat je met alle winden mee moet waaien, maar doe wat bij jou, je bedrijf en je klanten past.

Conclusie

Een eigen bedrijf hebben kan uitdagend zijn, maar met de juiste mensen om je heen, mindset, software, tools en strategieën kun je het jezelf een stuk gemakkelijker maken. Leg hiermee de basis voor een bloeiend online bedrijf.

 

"Het gaat er niet om hoe hard je werkt, maar hoe slim je werkt en wie je om hulp vraagt" - Linda Brink

Heb je vragen over dit blog? Stuur gerust jouw vraag naar linda@desocialmediamiep.nl of een Instagram DM. 

Dit blog is geschreven om jou, als leergierige en gepassioneerde ondernemer, te inspireren.

Meer lezen